Понякога гледам нещо, понеже жанрът ми допада, а понякога - защото визуално или тематично ми напомня друго нещо, което вече ми е харесало. И не може да се отрече, че между "Go, go, squid" и "Falling into your smile" има известна прилика. Сериалът разказва за e-sport отбор, който се бори да достигне първо място в националното първенство и да представлява Китай на международната сцена. Тематиката е за жертвите, които се налага да правиш, за да успееш, за тези, за които тази мечта ще се окаже недостижима, за приятелствата и любовта. Дори имената на главните героини са подобни (Тонг Ниен / Тонг Йао) и една от тематичните песни беше страшно сходна с друга в "Go, go, squid".

Гледах "Falling into your smile" едновременно с излъчването в Китай, и се налагаше да чакам за субтитри. Първите епизоди бях сериозно увлечена, и сериалчето ме радваше, особено като се има предвид колко раздразнена бях от промените, направени в "Go, go, squid 2 - Dt, Appledog's time" (това си е тема за отделен rant), но впоследствие ентусиазмът ми спихна и почти се насилих да завърша последните епизоди.

"Falling into your smile" разказва за геймърката Smiling, която е първото момиче, поканено да играе в професионален отбор. След като mid-liner играча на ZGDX се оттегля заради травма, тя заема мястото му и се нанася заедно с котката си Палачинка в къщата на отбора и започва да се опитва да спечели уважението им, да се научи да издържа на психическото напрежение и да живее като малка знаменитост под критичния поглед на феновете. Отворена беше и темата за онлайн тормоза и за последиците, които може да има на психиката на тези, срещу които е насочен.



След известно време момчетата опознават Тонг Йао и започват да й се доверяват и да работят като един отбор, и между нея и капитана на отбора Лу Сиченг / Chessman припламват искри. На Smiling не й се иска да започва връзка с друг геймър, още по-малко такава връзка да става публична, но Лу Сиченг е решен да прави нещата по неговия си начин, без значение от последствията.


Про за сериала:
- Симпатични главни герои
- Важна тема за online bullying и психичното здраве
- Интересен и разбираем е-спорт с 3d визуализации на случващото се в играта
- За първи път виждам в c-drama да се говори за менструация и силния дискомфорт, който изпитват някои жени и момичета по това време

Контра:
- Поддържащите герои не бяха толкова дълбоки и интересни, колкото ми се искаше.
- Драмата с феновете на места беше изкуствена и преувеличена и имаше оплаквания, че е напълно нереална и сценаристът няма идея от е-спортове
- В последните няколко епизода всичко беше съвсем предвидимо
- Буквално нямаше член на друг отбор, който да не реши, че също е влюбен в Smiling
- Саундракът е *meh*

Загуба на време ли беше?
Не.

Можеше ли да е всичко по-добре развито и интересно?
Да